RobotStudio "ABB Virtual RobotController" Crash

daguilar
daguilar Irun, Spain
Hi,

I've been working on the same virtual solution for a year, since RS6.01 and, once I have installed the RS6.04, the RobotController crashes as soon as I open the solution and it tries to connect to the robot controller. There it is the fault log.

I have 2 IRB4600 on the same solution with a quite big 3D model. The whole solution size is 320mb. 


Any solution to this? I need to keep on working of this and I am not able to even open this system. Thanks.


Un saludokind regards,


Daniel Aguilar

Automation Engineering


Comments

  • Pavel Riabichev
    edited December 2016
    Hello
    Could you check if RobNetScanHost and RobComCtrlServer are running?


    If they are, try to kill them before starting your VCs.
    /Pavel
  • daguilar
    daguilar Irun, Spain
    They are actually running both....


    Un saludokind regards,


    Daniel Aguilar

    Automation Engineering


  • daguilar
    daguilar Irun, Spain
    Hello
    Could you check if RobNetScanHost and RobComCtrlServer are running?


    If they are, try to kill them before starting your VCs.
    /Pavel
    Hi Pavel,

    I killed both before opening the VC and still crashes...


    Un saludokind regards,


    Daniel Aguilar

    Automation Engineering


  • Hello
    You should contact your local ABB and send a p&g of your station.
    /Pavel
  • daguilar
    daguilar Irun, Spain
    I have fixed this through my local ABB, initializating the controller and doing an I-Start.

    Anyway, after few days of solving this, during the work on this station, a robotstudio Force Close happened, and it has corrupt the whole station! I cannot even open it.



    RobotStuido 6.04.01, the WORST robot studio that you have realeased... Full of bugs... I need to solve this.


    Un saludokind regards,


    Daniel Aguilar

    Automation Engineering