Irregular system failures

I'm running a 1300 robot with RW 7.1.0 and get system failures very often.
I get no errors in the log.
I have sent system diagnostic files to the robotsupport team in Sweden without any response.

I have checked the system diagnostic file and found the following logs.

{args: "MC0: mchException.c 112 (tMchExc): SYS FAIL Exception: task: "servots0", vecNum: 14 (Page Fault), pc: 0x8bbbb246, cr2: 0x00000018 "}
{args: "MC0: mchException.c 112 (tMchExc): SYS FAIL Exception: task: "servots0", vecNum: 14 (Page Fault), pc: 0x8bbbb246, cr2: 0x00000018 "}
{args: "MC0: Ipolts.cpp 7192 collision_stop failed -1"}
{args: "MC0: Servo.c 2169 Control on timeout."}
{args: "MC0: rapi_file_resource.cpp 742 Unable to open directory /products/RobotControl_7.1.0/rules/cfg/sio_firewall_mgr_cfgrules.xml"}
{args: "MC0: Hpjts.c 4713 HPJTS: Jogvector timeout, vector set to zero."}
{args: "MC0: mchException.c 112 (tMchExc): SYS FAIL Exception: task: "servots0", vecNum: 14 (Page Fault), pc: 0x8bbbb246, cr2: 0x00000018 "}
{args: "MC0: mchException.c 112 (tMchExc): SYS FAIL Exception: task: "servots0", vecNum: 14 (Page Fault), pc: 0x8bbbb246, cr2: 0x00000018 "}
{args: "MC0: Hpjts.c 4713 HPJTS: Jogvector timeout, vector set to zero."}
{args: "MC0: rapid_retcode.c 1918 ERROR in rapid return code conversion unknown return code: -1052, from: rapid_edit_get_current_value"}
{args: "MC0: rapid_retcode.c 1918 ERROR in rapid return code conversion unknown return code: -1052, from: rapid_edit_get_current_value"}
{args: "MC0: rapid_retcode.c 1918 ERROR in rapid return code conversion unknown return code: -1052, from: rapid_edit_get_current_value"}
{args: "MC0: rapid_retcode.c 1918 ERROR in rapid return code conversion unknown return code: -1056, from: rapid_edit_get_current_value"}
{args: "MC0: Hpjts.c 4713 HPJTS: Jogvector timeout, vector set to zero."}
{args: "MC0: Rlraps.c 12339 The total string will exceed max (512) length. text Svets 1: {2}, replace [-596.007,62.8485,678.943]"}
{args: "MC0: Rlraps.c 12339 The total string will exceed max (512) length. text Svets 1: {2}, replace [-596.007,62.8485,678.943]"}
{args: "MC0: Rlraps.c 12339 The total string will exceed max (512) length. text Svets 1: {2}, replace [-596.007,62.8485,678.943]"}
{args: "MC0: Rlraps.c 12339 The total string will exceed max (512) length. text Svets 1: {2}, replace [-596.007,62.8485,678.943]"}
{args: "MC0: Ipolts.cpp 7192 collision_stop failed -1"}
{args: "MC0: Servo.c 2169 Control on timeout."}


Is there anyone that can help me pinpoint a issue or find a workaround?

Anyone else with similar issues? 
Systemintegrator - Web / C# / Rapid / Robotstudio

If I helped, please press Vote Up  :smile:

Comments

  • pio90
    pio90 Italy
    edited June 14
    Hi, I have a similar problem and also not obtaining any specific answer about it from the local support.
    On 2 different robot IRB1300 with Omnicore controller, installed on 2 different machines, I have irregular system failures and the only information that I can retrieve from the SysDiagnostic is -> MC0: mchException.c 112 (tMchExc): SYS FAIL Exception: task: "CMCTL_STATE", vecNum: 14 (Page Fault) pc: 0x8a1802bf cr2: 0xeeeeeeee   
    The robots in each machine are the Profinet Controller of the machine and 3 Profinet devices are installed and controlled by each IRB1300.
    The error usually occurs after 6 hours from the power on and it doesn't depend from what the robot is doing. I can leave the robot in emergency state for 6 hours and then see the error. The only thing that runs is a parallel task that does simple control on inputs like a normal PLC.
    We've seen this problem on RW7.6.0 and also on RW7.6.1
    Any help is appreciated.
    Post edited by pio90 on